Informatie Gastouderland Apeldoorn

Wie zijn wij?

Gastouderland Apeldoorn is een middelgroot bureau. De gastouders wonen verspreid in de regio Apeldoorn, Zwolle, Kampen, Deventer, Zutphen en de omliggende plaatsen. Ik, Marije Verhoef, ben de consulent van Gastouderland Apeldoorn.

In mijn werk is het belangrijk dat ik veel contact onderhoud met de gastouders. Zij bieden kwalitatieve, liefdevolle en kleinschalige opvang aan in hun eigen woning. Zij combineren deze opvang met hun eigen gezin. Alle opvanglocaties van mijn gastouders zijn tip top in orde en voldoen aan alle veiligheidsvoorwaarden.

Ik begin de dag altijd met verschillende huisbezoeken bij de gastouders. Tijdens het huisbezoek nemen we de dagindeling van de gastouder door en bespreken we de voortgang van alle opvangkindjes. Aangezien mijn gastouders woonachtig zijn in onder andere Zwolle en Kampen en ik zelf in Apeldoorn woon, vraagt het wel een goede planning. Ik bezoek mijn gastouders minimaal 2x per jaar voor evaluaties en controles.

Wat vind ik belangrijk?

Ik vind het belangrijk dat mijn gastouders veel aandacht besteden aan de opvangkindjes en ook elke dag lekker naar buiten gaan. Sommige gastouders hebben huisdieren in hun opvang. Voor de meeste gastkindjes is dit een feestje. Zo leren zij spelenderwijs omgaan met dieren en ontvangen zij hier veel liefde van. Ook uitjes naar de kinderboerderij of in Apeldoorn bijvoorbeeld de Apenheul en Juliantoren zijn favoriet bij de opvangkindjes en gastouders. Sommige gastouders uit Harderwijk hebben bijvoorbeeld een abonnement op Dolfinarium maar een leuke kinderboerderij is natuurlijk net zo leuk!

Zonder veilige vertrouwde opvang kunnen de ouders niet prettig buiten de deur werken. Gastouders zijn enorm belangrijk in de structuur voor de opvangkindjes. Zij bieden onze opvangkindjes altijd een vast en vertrouwd gezicht. Ik bied mijn gastouders veel ondersteuning onder andere met e-learning. Ik organiseer ook regelmatig gastouderdagen met bijscholing en onlangs heb ik een gastoudercafé georganiseerd. Hier ontmoeten gastouders elkaar in een gezellige sfeer, buiten werktijd.

Na mijn huisbezoeken komt het voor mijn minst leuke onderdeel ;-) de administratie. Ik houd zorgvuldig bij welke afspraken ik met de gastouders maak en werk en alles goed bij in ons BackOffice systeem. Zo heeft de gastouder te allen tijden een up to date systeem tot haar beschikking. Ik ben ontzettend trots op mijn fijne groep gastouders.

Ben je gastouder en heb je interesse om je bij Gastouderland aan te sluiten?

Of ben je op zoek naar een gastouder bij jou in de buurt? Neem dan gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.